Werise

Podnikáte s oblečením? Konkurencia je veľká. Povedzte svetu o tom, v čom ste iní. Dostatočný priestor dostanete v PR článkoch na našom webe.

Pri SEO optimalizácii myslite aj na mobily

SEO optimalizácia pre vyhľadávače nemôže fungovať bez toho, aby ste venovali dostatočnú pozornosť mobilným zariadeniam. Podľa aktuálnych prieskumov dnes drvivá väčšina používateľov internetu, webové stránky navštevuje prevažne cez mobily. Pozrite sa na to svojimi očami. Keď chcete zistiť niečo, čo potrebujete v danom momente, zapnete počítač alebo to rýchlo naťukáte do telefónu? Druhá verzia je asi pravdepodobnejšia.Muž sedí pri stole za notebookom a pozerá do telefónu

Čo však vlastne znamená, že optimalizáciu musíte zamerať na telefón? V prvom rade musia vaše stránky na mobiloch fungovať. Rozhádzané písmenká, kategórie a podstránky, na to nebude mať nervy nikto. Na to myslite už pri zakladaní webu a ak ho už založený máte, tak hneď zajtra vyhľadajte SEO agentúru a nechajte si všetko nastaviť správne. Vete čo je najhoršie? Ak už niekto raz klikne na váš web cez telefón https://www.o2.cz/osobni/mobilni-telefony/ a zistí, že mu na mobile nefunguje, opätovne na neho už s najväčšou pravdepodobnosťou nezavíta. Môžete mať super stránky, ktoré vyzerajú výborne a nachádzajú sa na nich naozaj super informácie, no nič z toho vám naozaj nepomôže.Človek píše na notebooku v kaviarni

V prípade SEO optimalizácie, pri ktorej riešite texty, kľúčové slová či spätné odkazy, môžete veľkú časť práce zvládnuť teoreticky aj sami. Optimalizácia pre mobilné zariadenia však spadá do technickej časti SEO, takže ak nemáte bohaté skúsenosti a dostatočné vedomosti s programovaním a inými podobnými záležitosťami, nemáte šancu tieto veci zvládnuť sami. Ako sme už spomenuli, nájdite si dobrú SEO agentúru a všetko nechajte na ľuďoch, ktorí presne vedia, čo robia.

Na záver pre vás máme ešte jedno malé upozornenie. Zabudnite na malý oznam, že momentálne stránky nie sú optimalizované pre telefóny. Ak si niekto na váš web klikne, a ten mu zasekne celý telefón, verte, že vaše písomné ospravedlnenie bude plniť úplne nulovú funkciu. Áno, v tomto prípade je lepšie, ak sa zahráte na mŕtvu myš, ktorá o tejto nedokonalosti ani len netuší.